Het is inmiddels 40 (!!!) jaar geleden dat het eerste IC werd georganiseerd. Deze editie is het thema dan ook ''Back and Forward''. Het laatste IC was in 2015 in Delfzijl; een kamp dat de Fivelgroep zelf heeft georganiseerd. Nu, in 2018, gaan we als groep naar Denemarken. Hier zijn we al een aantal keren eerder geweest. Natuurlijk hopen we dat je een geslaagd zomerkamp zult hebben en er veel (buitenlandse) contacten aan over zult houden. Namens de Fivelgroep wensen we je veel plezier in Denemarken!

 

Vervoer, vertrek en aankomsttijden

We reizen per touringcar van Drenthe Tours vanuit Delfzijl. Woensdag 25 juli vertrekt de bus om 08:00 uur bij het hoofdstation in Delfzijl. Vrijdag 3 augustus vertrekken we weer om 12:00 uur uit Silkeborg, en we verwachten dan om 20:00 uur weer in Delfzijl terug te zijn. (Mocht de verwachte tijd van terugkomst veranderen dan hoort u dit z.s.m.) Natuurlijk hebben we tijdens de reis onze das om!

 

Verzekering

Door de Fivelgroep wordt voor alle deelnemers een reis- en bagageverzekering afgesloten. Voorwaarden voor deze verzekering zijn na te lezen op: https://www.scouting.nl/downloads/reisen-bagageverzekering Verder is elk lid van Scouting Nederland verzekerd volgens de collectieve verzekering van Scouting Nederland. In eerste instantie wordt de eigen verzekering, zoals WA en ziektekosten (primaire verzekering), aangesproken. De verzekering van Scouting Nederland is een aanvullende verzekering (secundaire verzekering). Er is geen annuleringsverzekering afgesloten. Indien u dit wel wenst, dient u dit zelf te regelen.

 

Kampadres 

Tijdens het kamp hebben we het volgende post adres:

Back and Forward Paradishytten Paradisvejen 62 DK-8600 Silkeborg Denmark o.v.v. naam deelnemer, Fivelgroep en de speltak.

Het is mogelijk om een postkaartje o.i.d. hier heen te sturen.

 

Internet en email

Het is ook mogelijk om een e-mailtje te sturen naar het kamp. Vermeld daarin duidelijk voor wie het e-mailtje bedoeld is. Naam + speltak, deze kun je sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De website van het kamp www.ic2018.dk zal gedurende het kamp regelmatig geüpdate worden. De organisatie probeert elke dag een videofilm online te zetten. Of dit echt gaat lukken, is nog niet helemaal duidelijk. Via onze website en social media kanalen houden we iedereen graag op de hoogte van de activiteiten van onze groep. Hiervoor maken we gebruik van foto’s en video’s.

Heb je bezwaar tegen het plaatsen van foto’s en video’s waarop ik/ zoon/ dochter mogelijk te zien ben/is op onze online media kanalen. Graag van te voren aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

EHBO / Veiligheid

Van de Fivelgroep gaan er een aantal stamleden en leiding mee die in het bezit zijn van een EHBO diploma. 

 

Eten

Tijdens het kamp zal het avondeten door de stam bereid worden. Het ontbijt en de lunch zal elk speltak zelf regelen. Van elk speltak zullen er steeds een aantal leden of leiding helpen om bijvoorbeeld aardappels te schillen, de afwas te doen etc. Het eten krijgen we van de Deense groep, dus wat we gaan eten zal een verrassing blijven!

 

Programma

Datum Ochtend Middag Avond

Woensdag 25 juli

Vertrek

Busreis

Opbouw kamp

Donderdag 26 juli

Opbouw kamp

Opening

Kennismakingsspel

Vrijdag 27 juli

Hike

Hike

Hike

Zaterdag 28 juli

Hike

Hike

Hike

Zondag 29 juli

n.n.b.

Bezoekersdag

n.n.b.

Maandag 30 juli

Middeleeuwse activiteiten

Middeleeuwse activiteiten

Middeleeuwse activiteiten

Dinsdag 31 juli 

Activiteit met eigen groep

Activiteit met eigen groep

Activiteit met eigen groep

Woensdag 1 augustus

Steentijd activiteiten

Steentijd activiteiten

Steentijd activiteiten

Donderdag 2 augustus

Toekomst activiteiten

Toekomst activiteiten

Toekomst activiteiten

Vrijdag 3 augustus

Sluiting

Terugreis

Thuiskomst

 

Bezoekersdag

Bezoekersdag Voor ouders is er de mogelijkheid om het kamp te bezoeken. Hoewel er geen “officiële” opendag is, is er wel de mogelijkheid om zondag 29 juli van 14:00 – 16:00 langs te komen. We hebben gehoord dat er een aantal ouders zijn die hier zeker gebruik van gaan maken. Graag hebben we dat als u komt, u dit even per email aan ons doorgeeft (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

Identiteitsbewijs

Alle leden die meegaan naar het kamp moeten in het bezit zijn van een geldig paspoort of geldig identiteitsbewijs. Voordat we de bus instappen moet iedereen deze bij zijn/haar leiding inleveren. Gedurende het kamp zal de leiding de paspoorten/identiteitsbewijzen op een veilig plekje bewaren.

 

Mobiele telefoon

Wij raden je af om je telefoon mee te nemen. Dan kun je hem namelijk ook niet kwijt raken.

 

Zakgeld

Veel zakgeld heb je niet nodig, alles krijg je op het kamp. Je mag max. €25,- euro meenemen voor eventuele souvenirs of andere leuke dingen. Let op! In Denemarken kun je niet betalen met de Euro. Daarom is handig om het geld van tevoren te wisselen bij een geldwisselkantoor.

 

Het weer

Het weer in Denemarken komt vaak overeen met het weer in Nederland. Natuurlijk hopen we dat het super mooi weer wordt. Maar houdt dus rekening met eventuele regen en koude avonden, maar ook met veel zon. Neem regenkleding en warme truien mee, maar ook zonnebrandcrème en een petje.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over het kamp, dan kunt u altijd contact opnemen met: Thomas Tammeling Organisatie IC vanuit Fivelgroep +31 (0)6 17443277 of Arnoud van Duren Groepsbegeleider/groepsbestuurslid +31 (0)6 48071990 Of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kor Bootsman is de contact persoon voor ons in Nederland, bij noodgevallen is hij te bereiken. Mochten wij u als ouders/verzorgers niet kunnen bereiken is Kor Bootsman ook onze eerste contact persoon. +31 (0) 619459844

Kampvragen

Wat kan je ongeveer verwachten?

  • Buitenlandse vrienden maken!
  • Hiken!
  • Steden bezoeken!
  • Grote kampvuren!
  • Toffe spellen!
  • Survivallen!
  • En nog véél meer!