Het IC is een internationaal kamp waaraan de Fivelgroep iedere 3 jaar mee doet. Naast de groep uit Denemarken zal in ieder geval ook de groep uit Zwitserland, waar wij in 2013 op zomerkamp zijn geweest, aanwezig zijn. Veel oude bekenden, maar natuurlijk ook weer nieuwe gezichten hopen wij aan te treffen. Zowel met deze Zwitserse als met de organiserende Deense Scoutinggroep heeft de Fivelgroep al erg lang contact.

Dit wordt een jubileum camp omdat het 40 jaar geleden is dat het eerste IC gehouden werd.

Datum:
25 juli 2018 tot en met 5 augustus 2018.

Waarschijnlijk wordt 25 juli ook de vertrek datum uit Delfzijl in de ochtend en zijn we 5 augustus in de avond weer terug in Delfzijl.

Deelname:
De Welpen, Dolfijnen, Scouts, RS en Stam zullen deelnemen aan dit kamp.

Vanzelfsprekend zal er tijdens het kamp bij alle speltakken ruim voldoende leiding aanwezig zijn. Naast de leiding zal ook een groot deel van de stam en het bestuur mee gaan en indien nodig de leiding ondersteunen. Wij verwachten dat ongeveer 40 á 50 leden van de Fivelgroep aan het kamp zullen deelnemen.

De Zeeverkenners en WV gaan komende zomer naar het Nawaka het grootste waterscoutingkamp van Europa, dit vindt eens in de 4 jaar plaats. Dit keer vindt plaats in Zeewolde, voor de eerste keer.

De reis:

De reis naar Denemarken zal met een touringcar gebeuren. Inmiddels is er al een touringcar gereserveerd. De vertrek- en aankomsttijden zullen in een later stadium bekend gemaakt worden. Het kampeermateriaal zal zeer waarschijnlijk met een apart transportbusje vervoerd worden.

Het kamp:

Op kamp naar Denemarken is natuurlijk één groot avontuur. De omgeving is immers totaal anders dan in Nederland. Hoewel het programma nog niet bekend is, staat al wel vast dat het een aantal spectaculaire onderdelen zal bevatten. Het kampthema is ”Back and Forward'' een reis in de tijd.

Kampkosten:
De kosten voor het zomerkamp bedragen €270,- per persoon. Bij de kosten zit alles inbegrepen, dus ook de reis, het eten en drinken, het programma, en het vervoer van al het kampmateriaal. Het enige wat er niet bij in zit, is eventueel zakgeld.

De werkelijke kosten van het kamp zijn natuurlijk een stuk hoger. Een deel van de totale kosten zullen we in de komende tijd bijeen gaan brengen door het doen van acties, sponsoring en subsidies.

Locatie:
Het kamp zal gehouden worden op een kampterrein genaamd 'Paradislejeren' dat ongeveer een kwartier vanaf Silkeborg rijden is. Klik hier!

Het is voor een aantal scouts geen onbekend terrein, in 2010 zijn wij hier ook geweest.

Betaling:

Halverwege februari hebben wij jullie erover geïnformeerd dat het regelen van de automatische incasso enige vertraging had opgelopen. De verwachting was destijds dat wij een maand later dan gepland konden gaan beginnen met innen van de incasso’s. Hoewel het benodigde contract inmiddels geregeld is lopen wij nog tegen andere problemen aan waardoor het innen van de incasso een nog onbekende extra vertraging gaat oplopen. Omdat wij het niet redelijk vinden jullie hierover nog langer in onduidelijkheid te laten, heeft het groepsbestuur besloten om af te zien van de automatische incasso.

Voor u betekent dit, dat wij de inning van het kampgeld gaan doen op dezelfde manier als de andere kampen. U moet het kampgeld dus zelf overmaken. Wij vinden het erg vervelend dat wij zolang geen duidelijkheid hebben kunnen bieden, maar hopen op uw begrip voor ons besluit.

Omdat de eerste en tweede betalingstermijn inmiddels gepasseerd zijn, hebben wij de data van de betalingstermijnen herzien. Mocht dit problemen opleveren, dan willen wij u verzoeken contact met ons op te nemen. Dit kunt u doen naar te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of contact op te nemen met Thomas Tammeling en/of Tim Super. We kunnen dan samen gaan kijken naar een passende oplossing.

Onderstaand vind u de nieuwe betalingsinformatie:

1e termijn Uiterlijk 1 april 2018 €100,-
2e termijn Uiterlijk 1 mei 2018 €100,-
3e termijn Uiterlijk 1 juni 2018 €70,-


Wilt u het kampbedrag in 1 keer betalen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Annuleren kan alleen schriftelijk gebeuren per email (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) er zal dan een bevestiging terug gemaild worden binnen enkele dagen. Na 1 februari is kostenloos annuleren niet meer mogelijk en zijn we genoodzaakt om een bedrag van €180,- in rekening te brengen. Na 1 mei 2018 zijn we genoodzaakt om de gehele kampprijs in rekening te brengen.

Bovenstaande bedragen kunnen overgemaakt worden op rekeningnummer: NL23ABNA0590419358 t.n.v. Scouting Fivelgroep Eemsmond, o.v.v. IC2018+speltak+naam.

U zult bij elk termijn van ons bericht krijgen om het hier bovenstaande bedrag over te maken.

Graag verwijzen we ook nog even naar onze voorwaarden die wij als Fivelgroep hanteren voor kampen en activiteiten.

Verzekeringen: 

Voor het IC sluiting wij een reis- en bagageverzekering af. In eerste instantie wordt de eigen verzekering, zoals WA en ziektekosten (primaire verzekering) aangesproken. De verzekering van Scouting Nederland is een aanvullende verzekering.

Meer weten? Ga naar https://www.scouting.nl/downloads/ondersteuning/verzekeringen/reis-en-bagageverzekering/622-informatie-reis-en-bagageverzekering/file

Opgave:

Opgave kan alleen via ‘scouts online’ d.m.v. de onderstaande link: Klik hier!

Zijn er problemen met het aanmelden of inloggen, stuur dan een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We proberen je dan snel verder te helpen.

Voor 1 februari kun je dus nog kosteloos annuleren!

Uiterlijke opgave datum is 1 mei 2018

 

 

Heeft u nog vragen? Mail dan gerust even naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Kampvragen

Wat kan je ongeveer verwachten?

  • Buitenlandse vrienden maken!
  • Hiken!
  • Steden bezoeken!
  • Grote kampvuren!
  • Toffe spellen!
  • Survivallen!
  • En nog véél meer!