Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van het land met c.a. 90.000 jeugdleden en 25.000 vrijwilligers. Er zijn in Nederland 1100 Scoutinggroepen.  Wereldwijd zijn er 32 miljoen Scouts in meer dan 160 landen scouting is daarmee ook wereldwijd ook de grootste jeugd- en jongerenorganisatie.

 De vereniging biedt kinderen, ongeacht huidskleur, geloof, beperking, of politieke overtuiging, een veilige en leerzame speelomgeving. De activiteiten zijn erop gericht dat, naarmate de kinderen ouder worden, de begeleiding afneemt en hun zelfstandigheid toeneemt.

Scouting staat voor uitdaging! Bij Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve en uitdagende manier hun vrije tijd in de natuur. Ze hebben veel plezier met elkaar en leren om samen te werken en respect te hebben voor de ander. Zo ontwikkelen de kinderen en jongeren zich op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen ze de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Fivelgroep

Scouting Fivelgroep- Eemsmond is de scoutinggroep in de Regio Delfzijl / Appingedam. In 1910 is de groep opgericht en is daarmee de oudste scoutinggroep uit Noord Nederland en één van de oudste groepen uit heel Nederland. Met c.a. 160 Leden is de groepen meer dan 100 jaar nog steeds een bloeiende vereniging. iedereen vanaf 5 jaar is welkom bij de Fivelgroep!

Water- en landscouting

Uniek aan de Fivelgroep is dat we zowel Land als waterscouting binnen onze vereniging hebben. De landscouts houden hun opkomsten meestal rond of in ons clubgebouw. Waterscouts zijn als het weer het maar even toelaat op het water te vinden. Meer hierover kan je vinden bij de speltakken.

Kampen

Als scout kan je vaak op kamp. Weekendjes kamperen tijdens Hemelvaart en Pinksteren, een hike lopen midden in December. Of bijvoorbeeld 10 dagen op zomerkamp naar Zwisterland. Alles kan niets moet. Bijzonder aan de Fivelgroep is dat we al enige 10 tallen jaren contacten hebben met een Zwitserse scoutinggroep en een Deense scoutinggroep. Eens in de 3 jaar gaan we 10 dagen bij elkaar op zomerkamp. Het eerst volgende internationaal kamp zal in 2018 in Denemarken  worden gehouden. Natuurlijk gaat de Fivelgroep hier heen!

 

G-NQ4RWQZHZC