Vanaf april t/m november beleven de waterscouts hun avonturen op en rond het Schildmeer.  De vloot van de vereniging heeft de afgelopen 25 jaar op diverse locaties aan het Schildmeer gelegen.  Afgelopen najaar hebben we te horen gekregen we weer opzoek moesten naar een nieuwe plek. De eigenaar heeft andere plannen met de locatie. Voor ons een reden om het nu eens allemaal definitief goed te gaan regelen!

We gaan een eigen haven aan het Schildmeer bouwen!

Gelukkig heeft de vereniging snel een nieuwe locatie gevonden en overeenstemming met de eigenaar bereikt. Ons doel is om deze locatie in 2020 te gaan kopen en in te gaan richten als een ideale locatie voor scouting! Hoewel de daadwerkelijke inrichting van de locatie waarschijnlijk pas in 2021 gaat plaats vinden kunnen we er het komend seizoen al wel gebruik van maken!

Om onze plannen te realiseren is er echter veel geld en hulp nodig! Iets wat we zelf niet hebben. In 2020 gaan we aan de slag met acties, fondsen werving en sponsoren om voldoende financiën bij elkaar te krijgen om dit project te realiseren.

» DE LOCATIE

Een hoekje van de jachthaven Boei 12 werd niet meer gebruikt. Voor ons een zeer geschikte locatie! Goed bereikbaar per auto, fiets en lopend. Het strand en een groot speelveld is slechts 25 meter verder op. Een ideale plek voor scouting dus! Het terrein vertoond wel achterstallig onderhoud maar daar gaan we wat aan doen!

» HOE ZIET HET ER STRAKS UIT?

Belangrijkste is dat er een goede steiger komt waar de vloot kan aanmeren. Niet alleen voor de 5 vletten, de Schouw en de Pit moet een plekje zijn maar ook voor de Paap. Ons 23m lange wachtschip!. Daarnaast willen we op de kant een klein toilet gebouwtje bouwen. Het terrein wordt deels bestraat en voor een deel voorzien van een grasveld.  

» DUURZAAMHEID

Scouting en duurzaamheid horen natuurlijk bij elkaar. Wat we doen doen we goed! We willen niet alleen dat het er straks netjes uitziet maar het moet ook duurzaam aangelegd zijn. Weinig onderhoud, en een lange levensduur zijn van belangrijk! de vereniging en haar leden kunnen dan optimaal gebruik maken van de locatie zonder dat er veel aandacht en geld naar het onderhoud gaat

 

Projectplan

 
  •  Commissie samenstellen
 
  •  Nieuwe locatie vinden
 
  •  Overeenkomst met eigenaar
 
  •  Fondsen werving
 
  •  Definitief ontwerp
 
  •  Terrein aankopen
 
  •  Bouw steiger
 
  •  Inrichting terrein
 
  •  Feestje

Vloot

  • Scouting Fivelgroep Eemsmond is één van de weinige scoutinggroepen die zowel land- als waterscouting aanbieden. We zijn dan ook ontzettend trots op onze vloot. 

Locatie

Project Schildmeer

Heeft u vragen over
dit project.
Bent u geïnteresseerd in sponsoring / donaties?
Dan kunt u contact opnemen met:
 
Christer Oosterveld
Tel:  06-53684570
 
 
G-NQ4RWQZHZC