De Fivelgroep heeft 5 Lelievletten in haar bezit. Een lelievlet is een speciaal voor waterscouting ontwikkelde zeilboot. Deze vletten worden bij de Fivelgroep vooral door de zeeverkenners gebruikt. In het vaarseizoen liggen deze vletten aan het Schildmeer. In de winter worden ze naar het clubgebouw in Delfzijl gevaren. Elke vlet gaat eens in de 2 jaar de kant op voor onderhoud. Dit gebeurt in de botenloods. Het onderhoud van de vletten word zoveel mogelijk door de jeugdleden zelf gedaan. Hierbij worden natuurlijk geholpen door de leiding en door de botencommissie. In 2008 is hebben de leden van de Fivelgroep samen met wat ouders zelf een lelievlet gebouwd.

 

De lelievletten zijn geschilderd in de kleuren van de Fivelgroep; groen, oranje en wit. De namen zijn afgeleid van riviertjes die vroeger in de regio stroomden 

Naam zeilnummer bouwjaar  werf bijzonderheden
Fivel 950 1980 Tukker Gekocht van de zeilschool SN in1993
Damsterdaip 1744 2008 Fivelgroep door leden zelf gebouwd
Appe 373 1965 Beenhakker  2003 gekocht bij Nieko in Franeker
Groeve 1485 ? ? Gekocht van scouting norvicus jan 2018. zeer snelle vlet!
Skeld 2500 2019 MSO  
 Onderhoud

De stalen vletten worden door de jeugdleden zelf onderhouden. elk jaar gaan er 2 uit het water. Deze worden opnieuw geschilderd en het houtwerk krijgt een lakbeurt. De boten worden met behulp van een speciale botenkar naar de botenloods achter het clubgebouw gebracht.

 

 

 

G-NQ4RWQZHZC