Opkomsten tot nader bericht afgelast

Geschreven op 12 maart 2020. Update: 16 maart 2020

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten en evenementen van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 6 april niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Zoals eerder gemeld, proberen wij hier nuchter mee om te gaan, maar nemen wij deze ontwikkelingen wel serieus. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging. 

Scouting Fivelgroep Eemsmond Delfzijl volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten en evenementen die gepland stonden tot nader bericht NIET doorgaan. Dit geldt voor alle speltakken van de Fivelgroep Eemsmond. Zodra we weer beginnen met de opkomsten, ontvangen alle leden een mail. 

We begrijpen dat dit besluit een teleurstelling met zich meebrengt en in sommige gevallen onbegrip. Wij zijn echter van mening dat we als Scouting-verenigingen één lijn moeten trekken en het advies van Scouting Nederland moeten volgen. Het bestuur staat open voor constructieve vragen en opmerkingen. Dit zal echter niets veranderen aan het besluit.

Een vereniging tot eind maart compleet stilleggen is lastig. Er zijn bijvoorbeeld op het gebied van onderhoud strakke planningen. In overleg met het bestuur gaan enkele klussen daarom gewoon door. 

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten en evenementen die hierna volgen. 

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.

Verder kunt u bij vragen of opmerkingen ook altijd contact opnemen met het bestuur via de mail (info@fivelgroep.nl).

 

 

Wie zijn wij?

Scouting Fivelgroep-Eemsmond bestaat al meer dan 100 jaar in de regio rondom Delfzijl. De groep is in 1910 opgericht en is daarmee één van de oudste scoutinggroepen van Nederland. Het clubgebouw staat in het Tuikwerderrak park, achter het ziekenhuis, in Delfzijl. Een unieke locatie in het bos en aan het water van het Damsterdiep. 

Lid worden?

Ontdek scouting!

Al vanaf 5 jaar is er veel te beleven!
4 keer mag je vrijblijvend meedoen!

 

Onze locaties

  • Vlotterspad 25, 9934 PV Delfzijl

 

  • Damsterweg 32, 9629 Steendam

 

Volg ons!

Contact

Bezoekadres 
clubgebouw:
Vlotterspad 25
9934 PV, Delfzijl

Postadres:
Hoofdweg 13
9939 PA, Tjuchem
 
E-mail: info@fivelgroep.nl
Tel clubgebouw:  0596-617949
  (alleen op zaterdag)